Programma’s

Er was eens… sprookjestaferelen voor hobo en strijkers 
Veel componisten zijn geïnspireerd geraakt door de bijzondere combinatie van hobo met strijkers. Dit levert sprookjesachtige muziek op waarbij de luisteraar geprikkeld wordt om zijn fantasie de vrije hand te geven. Hobokwartet Driekwartplus neemt u mee langs romantische, swingende en soms ook duistere sprookjestaferelen: muziek van Jean Françaix uit sprankelend Frankrijk en Benjamin Britten en Ernst Moeran in pastoraal Engeland.

Tuttig Tea
Engelse ‘tuttigheid’ terwijl het dat zeker niet is… Drie componisten die in hun tijd als behoudend én een klein beetje tuttig werden beschouwd, blijken prachtige, schilderachtige muziek te hebben gemaakt die door Driekwartplus zeker gewaardeerd wordt. Dit programma bestaat o.a uit het Phantasy Quartet van Ernest Moeran, het hobokwartet van Gordon Jacob en het hobokwartet van Malcolm Arnold.

Dvořák’s nieuwe wereld – Ode aan de althobo
In Dvořák’s negende symfonie ‘De nieuwe wereld’ speelt de althobo een hoofdrol met één van de mooiste solo’s uit de romantische klassieke muziek. De melancholische maar toch ook hoopvolle klank uit deze solo speelt een rol in dit programma, waarin stukken van tijdgenoten van Dvořák worden gecombineerd met stukken voor althobo en strijkers.

Repertoire

Wolgang Amadeus Mozart, hobokwartet
Joseph Horovitz, Quartet opus 18
Gordon Jacob, Quartet for Oboe and Strings
Ernst Moeran, Fantasy Quartet
Benjamin Britten, Phantasy
Jean Francaix, Quatuor

Malcolm Arnold, Oboe Quartet

Desgewenst aangevuld met strijktrio’s van Dohnányi, Schubert, Haydn e.a.